dilluns, 18 de setembre del 2017

Matilda de Roald Dahl


Matilda de Roald Dahl és un llibre que recomanaria mil cops. Un llibre ple d'humor i a la vegada que posa en evidència el món adult des de la perspectiva dels infants.

Matilda és una nena de cinc anys, amb una gran intel·ligència. A més és una gran lectora. Els seus pares no entenen que li agradi llegir i per això no li queda cap altre remei que anar a la biblioteca a buscar els llibres. Gràcies a l'ajuda de la bibliotecària, arriba a descubrir i llegir grans novel·les de la literatura universal, com per exemple "Grans Esperances" de Charles Dickens, "Orgull i prejudici" de Jane Austen o "Jane Eyre" de Charlotte Bronte, entre d'altres, obres no precisament de literatura infantil.

Els seus pares no saben valorar-la ni a ella ni al seu talent. Només Mrs Honey, una professora  que tindrà la Matilda a l'escola,  sabrà valorar-la com es mereix. Aquesta intentarà que la posin en una aula més avançada que la que està, però no será fàcil degut a l'oposició de la directora de l'escola, Mrs.Trunchbull, una dona que odia als nens petits, essent cruel i implacable amb aquests. No pararà de sotmetre'ls a vàries intimidacions i turments rocambolescos.

Matilda passarà algunes estones amb Mrs. Honey, arribant a identificar-se amb aquesta, ja que les dues han crescut sense l'amor d'uns pares, i coneixerà les dificultats econòmiques per les que passa, i la voldrà ajudar. Descobrirà, a més, uns superpoders que no sabia que tenia que l'ajudaran a fer fora la directora de l'escola. He realitzat aquesta lectura perquè n'havia vist la pel·licula, ja fa una colla d'anys, i la recordava vagament i per això volia refrescar-la. És una lectura amena i entretinguda, que ens fa reflexionar com adults del tracte cap als infants. Veiem com la infravaloren els seus pares, tan centrats en les seves miserables vides i la tracten com quelcom que els destorbés continuament. Molt recomanable!

 







2 comentaris:

  1. Amb el que comentes m'han agafat ganes de llegir-lo. Me l'apunto a la llista de "pendents" :)

    ResponElimina
  2. Es tracta d'un llibre infantil, però crec que tant adults com nens en podem gaudir! Molt divertit!

    ResponElimina

Estic llegint

La veritat sobre el cas Harry Quebert