dilluns, 18 de setembre del 2017

L'Aquari de David Vann


Títol: L'aquari
Autor: David Vann
Editorial: Periscopi
Traductor: Yannick Garcia
Pàgines: 288   
ISBN: 978-84-944409-9-1
Preu: 18,90 €

David Vann és un autor del qual he llegit dues novel·les prèviament a l'Aquari: Sukkwan island i Desolacions i ambdues em van agradar força. En la primera, Jim, un pare,triava una illa al sud d'Alaska per tal de restablir la relació amb el seu fill Roy, de tretze anys.  A Desolacions, el paisatge fred i distant d'Alaska empenyia una parella en crisi a trasladar-se a una illa deserta i començar de zero. A les dues novel·les Vann explorava les relacions humanes turbulentes.

A L'aquari, Caitlin és una nena de dotze anys que estima els peixos i viu  amb la seva mare als afores de Seattle. Cada tarda després de l'escola, visita l'aquari de la ciutat mentre espera que la seva mare la hi reculli després de la jornada laboral. Molt aviat coneix un senyor gran amb qui comparteix l'afició pels peixos i aquesta relació acaba provocant tensions i violència familiar, al destapar-se un passat desconegut per la Caitlin.

Aquesta és una història sobre el perdó, el creixement i la redempció. Vann segueix explorant les relacions humanes. La lectura et fa reflexionar sobre el què es pot perdonar i què no. Perdonar per poder canviar el futur, fins i tot quan el que ha succeït et pot semblar imperdonable.  Una novel·la ben escrita,  amb capítols curts i molt recomanable, ja que no deixa indiferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Estic llegint

La veritat sobre el cas Harry Quebert